De impact en en response van het datalek in het geoinformatieportaal

Begin mei werd een datalek ontdekt in het Geoinformatieportaal van HHNK waar mogelijk persoonsgegevens zoals BSN en adresgegevens zijn gelekt, samen met informatie over kadastrale objecten en kaarten.

Na het ontdekken van het datalek heeft HHNK onmiddellijk de verwerking van de betreffende gegevens stopgezet en een melding ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens om verdere stappen te ondernemen.

Hoewel de gegevens alleen toegankelijk waren voor mensen met specifieke technische kennis, worden nu veiligheidsmaatregelen genomen om de kadastrale gegevens opnieuw beschikbaar te maken. Dit kan echter resulteren in vertragingen bij processen zoals vergunningsaanvragen of grondtransacties.

Previous Post

Cybersecurity-evolutie in de Benelux

Related Posts