Cybersecurity-evolutie in de Benelux

37% van de organisaties legt meer nadruk op procesverbeteringen, terwijl 35% de juiste reactie op incidenten prioriteert, en een gelijk percentage zich meer richt op medewerkerstraining. Een nieuwe uitdaging rijst op in het licht van digitale transformatie; te strenge beveiligingsmaatregelen kunnen vooruitgang vertragen, terwijl te lakse maatregelen tot ernstige incidenten kunnen leiden.

Bedrijven zetten steeds vaker risicobeheer centraal, waarbij bijna vier op de tien bedrijven formele raamwerken gebruiken om risico’s te beheren en uitgaven te identificeren. Er is een trend om medewerkers uit de IT-infrastructuur te promoveren naar cybersecurity-rollen, terwijl ook het werven van jonge afgestudeerden met kennis van cyberbeveiliging toeneemt.

De komende jaren wordt AI gezien als een cruciaal hulpmiddel voor cybersecurity, met verwachte toepassingen in monitoring van netwerkverkeer, detectie van malware en voorspelling van kwetsbaarheden.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

OM Jaarbericht: minder gevallen cybercrime, meer verdachten online fraude

Next Post

De impact en en response van het datalek in het geoinformatieportaal

Related Posts