Miljoenen Google-, WhatsApp- en Facebook-2FA-beveiligingscodes lekken online

Een beveiligingsonderzoeker heeft een onbeveiligde database ontdekt die online 2FA-codes lekt. Deze database, zonder wachtwoordbeveiliging, bevatte miljoenen 2FA-codes. Het lek, toegeschreven aan YX International, omvatte dagelijks tot 5 miljoen SMS-berichten met codes voor diensten zoals Google, WhatsApp, Facebook en TikTok. Ondanks dat de gelekte 2FA-codes op zichzelf een beperkte dreiging vormen voor de veiligheid, wordt door experts het gebruik van SMS voor het versturen van beveiligingscodes in twijfel getrokken. Als veiligere alternatieven worden authenticator-apps en fysieke beveiligingssleutels aanbevolen om beter beschermd te zijn tegen cyberaanvallen.

MFA met Single Sign-On en Wachtwoord Management: https://idcontrol.pw !

Verder lezen? Klik hier!

Previous Post

Reported cybercrime damage amounted to $12.5 billion last year

Next Post

EU-Hof velt negatief oordeel over cookie-toestemmingsysteem

Related Posts