EU-Hof velt negatief oordeel over cookie-toestemmingsysteem


Het Europese Hof van Justitie heeft het cookie-toestemmingsysteem, dat gebruikt wordt door Europese uitgevers voor online advertenties, in strijd bevonden met de Europese privacyregels. Het gebruik van cookiebanners, die websitebezoekers om toestemming vragen voor het volgen van surfgedrag, wordt verboden na het arrest van het Hof. Het besluit van het Hof legt een bom onder het digitale advertentiesysteem, dat jaarlijks zo’n €90 miljard aan omzet genereert. Hoewel de brancheorganisatie Interactive Advertising Bureau (IAB) nog steeds mogelijkheden ziet, wordt het huidige systeem als onhoudbaar beschouwd. Dit markeert een keerpunt in de strijd rondom gepersonaliseerde advertenties op basis van online tracking, maar het is onzeker hoe lang het zal duren voordat er een alternatief systeem wordt geïmplementeerd.


Privacy Management Systeem: https://avg.management

Verder lezen? Klik hier!

Previous Post

Miljoenen Google-, WhatsApp- en Facebook-2FA-beveiligingscodes lekken online

Next Post

Microsoft strijd opnieuw met datalekken

Related Posts