OM Jaarbericht: minder gevallen cybercrime, meer verdachten online fraude

Het Openbaar Ministerie benadrukt de enorme uitdaging van het aanpakken van cybercrime, aangezien technologische ontwikkelingen snel evolueren en criminaliteit grensoverschrijdend is. Ondanks een daling van veertien procent in geregistreerde gevallen van cybercrime in 2023, blijft het aantal bekende incidenten aanzienlijk hoger dan voor de pandemie.

Cybercrime zorgt voor minder zichtbare verdachten, maar één verdachte kan vele slachtoffers maken, en de evolutie van technologieën en de internationale aard van criminaliteit maken het nog complexer. Het aantal ingeschreven verdachten van cybercrime nam af, maar er werden meer verdachten van online fraude, met inbegrip van fraude bij online aankopen en het verkrijgen van bankgegevens, ingeschreven.

Toekomstige Investeringen: Het OM kondigt aan dat het de komende jaren aanzienlijk zal investeren in de aanpak van online criminaliteit, maar erkent dat het onmogelijk is om alle vormen van criminaliteit aan te pakken.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

Analyse van Acceptabele gebruiksvoorwaarden bij 30 top AI bedrijven

Next Post

Cybersecurity-evolutie in de Benelux

Related Posts