Analyse van Acceptabele gebruiksvoorwaarden bij 30 top AI bedrijven

Het onderzoek van Stanford University richt zich op de acceptabele gebruikspolicies (AUPs) van 30 top AI-bedrijven, met een focus op grote taalmodellen (LLMs) en de grenzen die deze voorwaarden stellen. AUPs bepalen wat gebruikers wel en niet mogen doen met technologieën, met name bij LLMs. Ze zijn cruciaal voor verantwoord gebruik en kunnen activiteiten zoals model scraping en ongecontroleerde publicatie van AI-gegenereerde inhoud verbieden.

Naast AUPs gebruiken ontwikkelaars ook andere mechanismen, zoals Model Behavior Policies en API Policies, om modelgebruik te reguleren en te beperken. Zelfs zonder expliciete AUPs kunnen AI-modellen beperkingen hebben, zoals richtlijnen tegen beledigende inhoud of vereisten voor grondige evaluatie voordat ze in productie worden genomen.

Dit onderzoek is essentieel voor organisaties die LLMs direct gebruiken of nieuwe AI-systemen bouwen, om juridische repercussies te vermijden en te voldoen aan industriestandaarden.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

€ 37.297, plus rente en 240 uren taakstraf voor het stelen van persoonsgegevens festival

Next Post

OM Jaarbericht: minder gevallen cybercrime, meer verdachten online fraude

Related Posts

EU AI Act aangenomen

Het Europees Parlement heeft zojuist met een overweldigende meerderheid vóór de EU AI Act gestemd. De definitieve versie…
Lees meer