De onvermijdelijke strijd van wetshandhaving tegen sterke End-to-End Encryptie (E2EE)

Ondanks de klachten van wetshandhavers over het bemoeilijken van hun werk, blijft sterke end-to-end encryptie (E2EE) bestaan, volgens Robin Wilton, directeur van internetvertrouwen bij de Internet Society. E2EE versleutelt berichten tussen twee punten, waardoor zelfs de aanbieder van de encryptie en de dragers van de gegevens de inhoud niet kunnen bekijken. Dit beschermt de privacy, maar maakt het voor wetshandhaving moeilijker om ernstige misdaden op te lossen.

Wetshandhavers beweren dat E2EE het oplossen van misdaden belemmert, maar er is weinig bewijs om dit te ondersteunen. Het aantal arrestaties voor illegale activiteiten is niet significant gedaald sinds de opkomst van E2EE.

Europol en andere wetshandhavingsinstanties hebben de praktijk van E2EE bekritiseerd, maar hebben niet voldoende bewijs geleverd om een verbod te rechtvaardigen, volgens Wilton. Het wijdverbreide gebruik van E2EE is een noodzaak in de moderne wereld, vooral gezien de vele verbonden apparaten. Wetgeving die E2EE belemmert, is volgens Wilton een onrealistische poging om de technologische vooruitgang terug te draaien.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

$9,75 vergoeding voor delen gevoelige gezondheidsinformatie met advertentiebedrijven

Next Post

€ 37.297, plus rente en 240 uren taakstraf voor het stelen van persoonsgegevens festival

Related Posts