$9,75 vergoeding voor delen gevoelige gezondheidsinformatie met advertentiebedrijven

BetterHelp, een online therapieplatform, deelde de gevoelige gezondheidsinformatie van ongeveer 800.000 cliënten, inclusief psychische gezondheidsuitdagingen, met Facebook en andere advertentiebedrijven. Ondanks herhaalde beloftes om de privacy van cliënten te beschermen, gebruikte BetterHelp hun data voor advertentiedoeleinden, in strijd met de belofte tijdens het aanmeldproces.

Na een schikking met de Amerikaanse toezichthouder FTC zal BetterHelp 7,8 miljoen dollar betalen als compensatie voor deze overtreding. De 800.000 getroffen cliënten kunnen elk gemiddeld slechts $9,75 verwachten als vergoeding voor het misbruik van hun vertrouwen en gegevens.

Deze zaak benadrukt het belang van transparantie en naleving van privacybeloften door bedrijven die gevoelige gezondheidsinformatie verwerken, terwijl het tegelijkertijd de noodzaak van strengere regelgeving en handhaving onderstreept om de privacy van individuen te beschermen.

Meer lezen? Klik Hier!

Previous Post

Vodafone onderzoekt integratie van cryptowallets met SIM-kaarten

Next Post

De onvermijdelijke strijd van wetshandhaving tegen sterke End-to-End Encryptie (E2EE)

Related Posts