CYE onderzoek toont aan dat 4 van 5 organisaties na cyberaanval niet volledig gedekt zijn onder hun cyberverzekeringspolis

CYE’s analyse van 101 datalekken vindt dat vier op de vijf bedrijven die te maken kregen met een cyberaanval, niet volledig gedekt waren onder hun cyberverzekeringspolis. Gemiddeld liet elke verzekeringslacune meer dan driekwart van een inbreuk ongedekt – gemiddeld $27,3 miljoen aan niet-gedekte verliezen per incident.

CYE benadrukte dat Capital One in juli 2019 een grote beveiligingsinbreuk rapporteerde met een geschatte kosten van $138 miljoen, inclusief kosten voor klantmeldingen, kredietbewaking, technologie-updates en juridische ondersteuning. Ondanks dat het $73 miljoen ontving via verzekeringsdekking, werd het bedrijf geconfronteerd met $65 miljoen aan niet-gedekte schade.

Een enquête van Delinea onthult een groeiende lijst van uitsluitingen die cyberverzekeringsdekking ongeldig zouden kunnen maken, waaronder een gebrek aan beveiligingsprotocollen, menselijke fouten, oorlogsacties en het niet volgen van de juiste nalevingsprocedures.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

Uit voorzorg systemen Nederlandse vestigingen offline na cyberaanval op Carpetright

Next Post

Cybergevaar raakt CISO’s thuis

Related Posts