Uit voorzorg systemen Nederlandse vestigingen offline na cyberaanval op Carpetright

Carpetright’s Britse tak is recentelijk getroffen door een grootschalige cyberaanval, waardoor de systemen van de Nederlandse vestigingen offline zijn gehaald. Onderzoek wordt uitgevoerd om te bepalen of de cybercriminelen toegang hebben gekregen tot de Nederlandse systemen; als voorzorgsmaatregel zijn alle pin-terminals uitgeschakeld.

Britse media suggereren dat de aanval het werk kan zijn van ransomware, een tactiek waarbij specifieke databestanden worden versleuteld in ruil voor losgeld. Eerder dit jaar werd Carpetright al getroffen door een cyberaanval waarbij gehashte wachtwoorden mogelijk zijn gestolen, wat heeft geleid tot meldingen bij privacy autoriteiten in Nederland en België.

Persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt, maar financiële informatie is niet aangetast; Carpetright voert forensisch onderzoek uit, reset alle klantenwachtwoorden en meldt het datalek aan de privacyautoriteiten volgens GDPR-wetgeving.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

Bedrijven struikelen over nieuwe Europese Cybersecurity richtlijn NIS2

Next Post

CYE onderzoek toont aan dat 4 van 5 organisaties na cyberaanval niet volledig gedekt zijn onder hun cyberverzekeringspolis

Related Posts