Cyberveiligheid aan de top: CEO’s op scherp

Het FD meldt dit weekend dat Europese regels vanaf volgend jaar individuele bestuurders expliciet verantwoordelijk maken voor cyberbeleid, met persoonlijke aansprakelijkheid en mogelijke sancties bij falen. Bestuurders moeten meer actief betrokken zijn bij cyberbeleid en toezicht houden op risicobeheer, terwijl nieuwe regels bedrijven dwingen tot verantwoordelijkheid jegens toeleveranciers.

Hoewel de nieuwe regels kritieke bedrijfssectoren omvatten, zoals de voedselketen en de maakindustrie, onthult een tekort aan kennis en praktische uitdagingen de noodzaak van een tijdige implementatie en samenwerking tussen bedrijven en toezichthouders.

NIS2 Management Systeem en Advies: Klik hier!

Previous Post

EU AI Act aangenomen

Next Post

Onderschatte risico’s van datalekken voor betrokkene

Related Posts