Zwitserse overheid: tienduizenden documenten op straat

Een cyberaanval op een softwareleverancier van de Zwitserse overheid resulteert in de buitmaking van een enorme hoeveelheid data. De systemen van de leverancier zijn gegijzeld door ransomware, wat heeft geleid tot het lekken van vertrouwelijke documenten en persoonsgegevens. Het gelekte dataset bevat 1,3 miljoen bestanden, waarvan ongeveer 65.000 gerelateerd zijn aan de Zwitserse overheid, met een focus op politie en justitie. Onder de buitgemaakte documenten zijn zo’n 5.200 met gevoelige informatie, waarvan bijna 5.000 persoonsgegevens bevatten en 121 als vertrouwelijk zijn gemarkeerd. Dit incident onderstreept de kwetsbaarheid van overheidsinstanties voor cyberaanvallen en roept zorgen op over de bescherming van nationale veiligheid en privacy.

Verder lezen? Klik hier!

Previous Post

NSA’s battle plan against dataleaks

Next Post

EU AI Act aangenomen

Related Posts