Navigeren Door De Nieuwe EU Digitale Identiteitszee

Het CoE-DSC publiceert een whitepaper over de herziening van eIDAS en de gevolgen ervan voor het EU-digitale identiteitslandschap. Het whitepaper is gebaseerd op interviews met experts uit data spaces, technologieproviders en EU-organen, waaronder BDI DIL, Catena X, Cleverbase en meer.

De herziening introduceert nieuwe vertrouwensdiensten en EU-digitale identiteitswallets voor natuurlijke en rechtspersonen, relevant voor data spaces. Het whitepaper biedt een praktische routekaart om de impact van regelgevende veranderingen te begrijpen en nieuwe kansen te benutten.

Digitale identiteit is cruciaal voor de ontwikkeling van data spaces; het whitepaper belicht de rol ervan en benadrukt de noodzaak van bijblijven. Het CoE-DSC wil stakeholders in data spaces inzicht geven in de implicaties van de eIDAS-revisie en het EU-digitale identiteitslandschap.

Data spaces worden aangemoedigd proactief met eIDAS om te gaan, een roadmap te volgen voor digitale identiteitsoplossingen en samenwerking te bevorderen. Voorbereiding op verplichte acceptatie van EU Digitale Identiteitswallets wordt aanbevolen, met uitgifte verwacht in 2026.

De aanbevelingen richten zich op het versterken van de strategische aanpak van data spaces door samenwerking en partnerschappen te bevorderen voor een succesvolle aanpassing aan eIDAS-regels en de evoluerende EU-digitale identiteitsomgeving.

Previous Post

Is De Klant Koning Of Dief?

Next Post

Nederlandse Telefoons Online Stiekem Te Volgen

Related Posts