Computer VU gestolen met persoonsgegevens

De Vrije Universiteit (VU) heeft bij de AP melding gemaakt van een datalek nadat een onversleutelde computer met persoonsgegevens van oud-studenten werd gestolen. Op de computer stonden documenten die nodig zijn voor een inschrijving voor een doctoraal-, bachelor- of masteropleiding en waarvan de inschrijving niet via Studielink is verlopen. Het kan dan gaan om kopie van paspoort, verblijfsvergunning, cijferlijst en diploma en mogelijke gegevens van een betalingsachterstand of bezwaar.

De VU stelt dat systemen die door de it-dienst worden uitgeleverd en beheerd standaard versleuteld zijn. “De gestolen computer was een stand-alone opstelling. Deze opstelling was uniek en maatwerk en daarmee niet uitgerust met de voor de VU gebruikelijke IT-beveiligingsmaatregelen”, aldus de onderwijsinstelling in een verklaring.

Previous Post

Belgische Gids voor Eerste Hulp Cybercrime

Next Post

AP: Boete politie 50.000 euro voor de langdurige inzet van auto’s met 360-gradencamera’s tijdens corona

Related Posts