Verbod op generieke wachtwoorden in het VK wegens cybersecurity zorgen

Het VK heeft een nieuwe wet geïntroduceerd die generieke wachtwoorden op slimme apparaten verbiedt om consumenten te beschermen tegen cyberaanvallen, waardoor de roep om vergelijkbare maatregelen in Canada groeit. De wet, die maandag van kracht werd, vereist dat fabrikanten minimale beveiligingsnormen aannemen om hackers te weerhouden van toegang tot apparaten met internetverbinding, zoals smartphones, spelconsoles en verbonden koelkasten. Fabrikanten mogen onder de nieuwe wet geen “zwakke, gemakkelijk te raden standaardwachtwoorden zoals ‘admin’ of ‘12345’” toestaan, wat de veerkracht van het VK tegen cyberdreigingen versterkt en het vertrouwen van consumenten in slimme producten vergroot.

Deskundigen beweren dat wachtwoorden verouderd zijn en Canadezen kwetsbaar laten voor cyberdreigingen, en suggereren dat biometrische technologieën zoals gezichts-, vingerafdruk- en stemidentificatie een betere oplossing kunnen bieden. Hoewel de vervanging van wachtwoorden door andere technologieën als de meest effectieve maatregel wordt beschouwd, wordt het VK’s verbod op generieke wachtwoorden gezien als een belangrijke stap in de goede richting om consumenten te beschermen tegen cyberaanvallen.

Meer lezen? Klik hier!

Previous Post

Derde partijen vormen een zwakke plek voor klantgegevens, waarschuwt Australische privacycommissaris

Next Post

Regulators create manga strip to educate youth on privacy rights

Related Posts