Digitale Identiteit In Wallets: De Nieuwe Norm

Europese burgers krijgen het recht om hun digitale identiteit zelf te bewaren en te beheren. Dit heeft geleid tot een groeiende markt voor applicaties die deze zelfbeheerde digitale identiteit mogelijk maken.

Er zijn digitale kluisjes ontwikkeld waarin individuen veilig persoonlijke gegevens kunnen bewaren. Deze wallets kunnen informatie ondertekend ontvangen van instanties, wat authenticiteit waarborgt.

De groeiende behoefte van burgers aan het beschermen van persoonlijke gegevens en authenticiteit online wordt aangewakkerd door zorgen over bedreigingen, manipulatie en gebrek aan transparantie op het internet.

Grote techbedrijven, zoals LinkedIn en Tinder, bieden verificatiemogelijkheden aan om nepprofielen te verminderen. Echter, dit brengt de privacy van gebruikers in gevaar doordat deze bedrijven de verificatiegegevens kunnen verzamelen en verkopen.

De Europese Commissie streeft naar het beperken van de macht van grote techbedrijven en verplicht alle Europese burgers om vanaf 2026 zelf hun digitale identiteit te beheren. Dit heeft geleid tot een evoluerende markt en infrastructuur voor online identificatie in Europa.

Lees voor meer informatie het nrc artikel

Previous Post

Nederlandse Telefoons Online Stiekem Te Volgen

Next Post

IT-Consultant Beboet Voor Het Ontdekken Van Kwetsbaarheid In E-commerce Database

Related Posts