Politie, opsporingsdiensten en belastingdienst laten meekijken in je banksaldo en transacties?

Het kabinet wil dat de politie, Belastingdienst en opsporingsdiensten op geautomatiseerde wijze de saldo- en transactiegegevens van Nederlandse bankklanten kunnen opvragen. Daarnaast moeten banken bij het verstrekken van identificerende gegevens ook het e-mailadres, mobiele telefoonnummer en IMEI-nummer van hun klanten gaan doorgeven.

Een wijzigingsbesluit dat dit mogelijk moet maken is vandaag ter consultatie aangeboden. Eind september waarschuwde de Raad van State nog dat er risico’s kleven aan het geautomatiseerd opvragen en verstrekken van saldo- en transactiegegevens.

Vind jij dit een goed of slecht plan, laat je mening voor 28 december 2022 weten via de Internet Consultatie!

Previous Post

Helft populaire websites geen MFA

Next Post

FvD app lekte persoonsgegevens 92.000 leden

Related Posts