AVG video basistraining (2)

De fikse groei naar 41.502 datalekken, 95.180 privacy klachten omtrent de AVG in Europa in 8 maanden tijd zorgt voor veel ophef in ondernemersland.

De boetes voor Google van 50 miljoen, een ziekenhuis van 400.000 Euro, een chatplatform van 20.000 Euro en een wedkantoor van 5.280 Euro en de controle op AVG verplichtingen, zoals privacy verklaringen, functionaris gegevensbescherming, verwerkersovereenkomsten en verwerkingsregisters baart ondernemers dan ook grote zorgen.

Veel ondernemers weten nog steeds niet waar ze qua bescherming van persoonsgegevens (AVG) aan moeten voldoen, terwijl 94% van de Nederlanders zich hier volgens onderzoek van de AP zorgen om maakt. AVG.Management biedt ondernemers die nog steeds met deze privacywet aan de slag moeten of hiermee stoeien een reeks korte praktische video’s zodat ze over basis kennis over de AVG beschikken en weten wat ze moeten gaan doen.

Deel 2 geeft u een idee hoe u als organisatie het proces tot implementeren kunt beginnen.

Enkele begrippen die hier toegelicht worden zijn:

– Verwerkingsregister
– Gegevensbeschermingeffectbeoordeling
– Passende (beveiligings-)maatregelen
– Functionaris gegevensbescherming

Next Post

AVG video basistraining (1)

Related Posts