AVG video basistraining (1)

De fikse groei naar 41.502 datalekken, 95.180 privacy klachten omtrent de AVG in Europa in 8 maanden tijd zorgt voor veel ophef in ondernemersland.

De boetes voor Google van 50 miljoen, een ziekenhuis van 400.000 Euro, een chatplatform van 20.000 Euro en een wedkantoor van 5.280 Euro en de controle op AVG verplichtingen, zoals privacy verklaringen, functionaris gegevensbescherming, verwerkersovereenkomsten en verwerkingsregisters baart ondernemers dan ook grote zorgen.

Veel ondernemers weten nog steeds niet waar ze qua bescherming van persoonsgegevens (AVG) aan moeten voldoen, terwijl 94% van de Nederlanders zich hier volgens onderzoek van de AP zorgen om maakt. AVG.Management biedt ondernemers die nog steeds met deze privacywet aan de slag moeten of hiermee stoeien een reeks korte praktische video’s zodat ze over basis kennis over de AVG beschikken en weten wat ze moeten gaan doen.

In deel 1 van deze AVG video’s passeren de volgende onderwerpen de revue:

1. Introductie in de AVG. Wat is de AVG en wat zijn de voordelen van de wetgeving en wat biedt het extra voor ondernemers?

2. Wat is de kern van de AVG? De 6 kernpunten van de AVG worden behandeld

3. Wat zijn persoonsgegevens? Pragmatisch voorbeeld van persoonsgegevens, Uitleg over de normale, gevoelige, bijzondere en strafrechtelijke gegevens.

4. Terminologie Wat betekent verwerking en wanneer is een organisatie een verwerkingsverantwoordelijke? Verwerkingsverantwoordelijke en verwerker wat komt erbij kijken?

Previous Post

AVG video basistraining (2)

Next Post

Kan een slimme deurbel wel privacy vriendelijk?

Related Posts