Versterk cyberweerbaarheid van Nederlands MKB

De Cyber Security Raad (CSR) benadrukt dat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) slecht beschermd is tegen cyberaanvallen, wat kan leiden tot maatschappelijke ontwrichting. CSR pleit voor meer overheidsregie en een uniforme aanpak om de cyberweerbaarheid van het MKB te verbeteren.

Voorstellen omvatten één centraal loket en kenniscentrum voor advies en ondersteuning. Onderzoek toont aan dat gebrek aan cyberbewustzijn, inzicht in risico’s en investering in beveiliging de grootste obstakels zijn.

CSR roept bedrijven op om verantwoordelijkheid te nemen en zich beter te informeren, ondersteund door overheden en brancheorganisaties.

Previous Post

Nederland mist deadline voor NIS2-Richtlijn

Next Post

Arrest over privacy en autorisaties in E-archief

Related Posts