Apple waarschuwt gebruikers wereldwijd voor spionageaanvallen

Apple heeft gebruikers in 92 landen gewaarschuwd voor mogelijk gerichte spionageaanvallen met behulp van huurlingen-spyware. De waarschuwing, die om 12.00 uur Pacific Time werd verstuurd, richtte zich op individuen in verschillende landen, zonder de identiteit van de aanvallers of specifieke landen te onthullen. Apple benadrukt dat de aanvallen waarschijnlijk specifiek op de ontvangers gericht zijn en dringt er bij hen op aan de waarschuwing serieus te nemen.

Dit is niet de eerste keer dat Apple dergelijke waarschuwingen verstuurt; sinds 2021 hebben gebruikers in meer dan 150 landen vergelijkbare meldingen ontvangen. Hoewel de exacte oorzaak van de waarschuwing niet wordt gegeven om de aanvallers niet te helpen hun tactieken aan te passen, benadrukt Apple dat de dreiging serieus moet worden genomen en dat gebruikers op hun hoede moeten zijn voor geavanceerde spionageaanvallen.

Previous Post

Europa neemt historische beslissingen over cloud-soevereiniteitseisen

Next Post

Hoe kunnen aanvallers een bedrijf overnemen zonder het Endpoint aan te raken?

Related Posts