5 essentiele componenten van een Vulnerability Management Programma

Naarmate meer en meer bedrijven overgaan op digitalisering, wordt de behoefte aan een robuust programma voor kwetsbaarheidsbeheer steeds belangrijker. Een programma voor kwetsbaarheidsbeheer helpt kwetsbaarheden in uw netwerk, systemen en toepassingen die door aanvallers kunnen worden misbruikt, te identificeren en te verhelpen.

Wat moet je nu doen om succesvol vulnerability management op te zetten:

– Identificeer 𝗮𝘀𝘀𝗲𝘁𝘀: Identificeer alle activa op uw netwerk en maak een inventaris, inclusief hardware, software en apparaten.
– Gebruik hulpprogramma’s voor het scannen van kwetsbaarheden om potentiële kwetsbaarheden te identificeren.
– Scan regelmatig het netwerk om ervoor te zorgen dat alle nieuwe apparaten en systemen worden gescand.
– Kwetsbaarheden categoriseren op basis van hun ernst en potentiële impact op het bedrijf.
– Ontwikkel een plan om geïdentificeerde kwetsbaarheden aan te pakken in volgorde van prioriteit.
– Patch systemen, implementeer beveiligingscontroles en voer regelmatig beveiligingsonderhoud uit om het risico op kwetsbaarheden te verminderen.
– Monitor en re-scan: Controleer continu uw netwerk op nieuwe kwetsbaarheden en scan regelmatig opnieuw om ervoor te zorgen dat kwetsbaarheden worden verholpen en niet opnieuw worden geïntroduceerd.

Het implementeren van een programma voor kwetsbaarheidsbeheer kan een uitdaging zijn, maar is van cruciaal belang om de veiligheid en stabiliteit van uw netwerk te waarborgen. Wacht niet tot het te laat is, maar neem vandaag nog de nodige stappen om uw bedrijf te beschermen tegen mogelijke beveiligingsbedreigingen. De volgende infographic toont het volwassenheidsniveau van een Vulnerability Management Program.

Vulnerability Management as a Service: https://vulncontrol.com 

Previous Post

Online gegevensmisbruik baart kwart Nederlanders veel zorgen

Next Post

Gemeente slachtoffer van CEO-fraude: 37.200 euro schade

Related Posts