Terwijl 1 op de 5 in phishing trapt, traint 66% MKB bedrijven medewerkers niet

2 op 3 bedrijven ervaart phishing als meest ontwrichtende aanval

Uit onderzoek van het Digital trust center is gebleken dat ruim 1 op de 5 medewerkers op phishing links klikken. Een aantoonbaar effectieve oplossing om het phishing probleem tegen te gaan is het uitvoeren van phishing simulaties. Voor 67% van de bedrijven was de meest ontwrichtende aanval in de afgelopen 12 maanden een phishing-aanval. Ook is gebleken dat 1 op de 7 nederlanders in 2021 financiële schade heeft opgelopen als een gevolg van phishing. De sponsor van deze Dataleaks video is phishing.expert (https://phishing.expert) een platform dat je helpt met phishing, smishing en vishing simulaties om het gedrag van werknemers met vaak voorkomende scenarios te meten. Gedurende zo’n simulatie wordt getrackt welke werknemers een phishing mail hebben geopend, wie op een kwaadaardige link heeft geklikt, wat voor informatie er is vrijgegeven en welke werknemers een bijlage hebben geopend.

Previous Post

Minimaal 1,2 miljoen schade door Engelstalige telefonische scams

Next Post

Wetenschappelijk onderzoek op vaccinatiegegevens RIVM naar oversterfte mag binnen binnen de privacywet (AVG).

Related Posts